CitiBank Thomas Cook TEMSA NaturaBlue Het Belang van Limburg Be One Radio M.A.C. Cosmetics Turkish Airlines Rixos
Fire of Anatolia Nederlands

History

Mustafa Erdoğan
Artistiek directeur

Mustafa Erdogan werd geboren in Hakkari in 1965. Hij studeerde filosofie aan de universiteit van Hacettepe en overheidsmanagement aan de universiteit van Gazi.

Tijdens zijn opleiding raakte Mustafa Erdogan erg geïnteresseerd in lokale dansen. Ook na de universiteit bleef hij die weg bewandelen, en met de gezelschappen waarvoor hij werkte, sleepte hij verschillende prijzen in de wacht op Turkse en internationale festivals en wedstrijden.

Realisaties:

In 1985 richtte hij aan de universiteit van Gazi het gezelschap voor folkloredans op. Hij stelde er groepen samen en gaf dansonderricht, vooral op het vlak van lokale en folkloristische dansen uit regio.s zoals Edirne, Kirklareli, Artvin, Van, Bitlis, Hakkari, Gaziantep, Adiyaman, Diyarbakir, Mugla en Aydin. Met deze groepen trad hij op in verschillende wedstrijden.

Zijn studies folkloredansen in 1997 aan de universiteit van Bilkent betekenden de aanzet tot wat later Sultans of the Dance zou worden.

Tussen 1997 en 2000 concentreerde hij zich vooral op het bewerken, het verzamelen en de choreografie van Anatolische folkloredansen. De resultaten van het onderzoek dat hij zo verrichte kunnen worden nagelezen in verschillende publicaties.

Tijdens deze periode werkte hij ook als choreograaf voor het Istanbul Gül Düsündürü theater en het Cultureel Centrum van Besiktas. In 1999 stichtte hij daarom SULTANS OF THE DANCE, in Turkije het eerste en grootste dansgezelschap in privéanden dat deze groepen vanuit een uniek centrum op weg wil helpen en de beste opleiding wil aanbieden.